header.jpg
dinsdag 29 januari 2013

Lezen voor kinderen met leesproblemen


www.gratiskinderboek.nl  is een site speciaal voor kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie.
Op deze site staan kinderboeken die GRATIS gedownload kunnen worden. De boeken zijn geschreven voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het leesniveau loopt van AVI-M3 t/m AVI-E6.
(Bijna) alle boeken zijn voorzien van illustraties, die gemaakt zijn door studenten van de Kunstacademie Rotterdam en bij een aantal boeken is het nieuwe lettertype ‘Dyslexie’ toegepast, dat speciaal is ontworpen voor kinderen met dyslexie.
Kinderen reageren bijzonder enthousiast na het lezen van de boeken.

Sinds een week wordt één van de boeken aangeboden met een zgn. ‘page-flip’, waarbij de bladzijden omgeslagen kunnen worden op het scherm. De rest van de boeken volgt spoedig.

www.gratiskinderboek.nl  is ruim anderhalf jaar in de lucht en er zijn al meer dan 42.000 downloads.
De site wordt aanbevolen door het Steunpunt Dyslexie van het Steunpunt Passend Onderwijs, het Expertise Centrum Nederlands en door de Belgische Dyslexie Vereniging.
De site is een onderdeel van de Stichting Lezen is Gezond.

Sinds kort kunt u ons volgen via Facebook.
U kunt zich aanmelden via de website (of: www.facebook.com/gratiskinderboek), dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe boeken en andere ontwikkelingen.

Tot slot: alle boeken zijn kosteloos te downloaden, maar mocht u ons willen steunen, dan staat op de site aangegeven hoe u dat kunt doen.
Dat stelt ons weer in staat om meer boeken uit te brengen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via arco@gratiskinderboek.nl

Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...