header.jpg
dinsdag 6 mei 2014

Week van Sam de Verkeersslang

Sam de Verkeersslang is aan het groeien. Benieuwd of we het einddoel kunnen bereiken deze week. Deze morgen stond te lezen in de krant dat meer dan 80 procent van de kinderen nog nooit met het openbaar vervoer heeft gereisd en dat dit een invloed zal hebben op het gebruik van openbaar vervoer als volwassene. De kinderen die bij ons naar school komen leren alvast in het eerste leerjaar kennismaken met de trein en de tram als we op zeeweekend gaan. We nemen ook de trein als we naar de Schakel in Waregem reizen voor een voorstelling. Win een Juul-poppetje!

© De Lijn
Vorig jaar lanceerde de openbare vervoersmaatschappij De Lijn de succesvolle campagne met het stressmannetje Juul. De campagne riep mensen op om stress thuis te laten en gebruik te maken van het openbaar vervoer. ‘Laat stress thuis, neem de bus of tram als je naar de stad gaat’, klonk de boodschap. Enkele maanden geleden stelde De Lijn al een gps-stem van het figuurtje voor en nu is er ook een spel met het populaire poppetje. Daarin moet u het stressniveau van Juul zo laag mogelijk proberen te houden tijdens een parcours door de stad.
Het spel wil mensen op een ludieke manier duidelijk maken dat de stad leuker is zonder autostress. Deelnemers maken kans op een van de 3500 poppetjes van het stressmannetje. Bovendien kun je ook één van de 10.000 gratis sms-ticket aanvragen en zelf ervaren hoe leuk de stad wordt zonder autostress.
Het spel is gratis te downloaden op www.delijn.be/hetspel. Veel succes!

Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...