header.jpg
vrijdag 3 oktober 2014

Nieuws

De infoavonden lopen op hun einde. Mag ik nog een warme oproep doen voor onze kleine enquête (rechts op de startpagina van onze website) omtrent de infoavonden? Dit kan de kwaliteit die we willen bieden alleen maar ten goede komen.

Op dinsdag 7 oktober is er fietscontrole door de politie bij ons op school. Wie zijn fiets dus gekeurd wil zien, het is het moment om die dag zeker met de fiets naar school te komen.

In het kader van de Vlaamse Veldloopweek werd er in Harelbeke op woensdag 24 september de Veldloopdag georganiseerd voor alle Harelbeekse lagere scholen.
Deze organisatie was in handen van Departement Vrije Tijd - Sport, Harelbeekse Sportraad, Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), de Harelbeekse lagere scholen en de Gavertrimmers jeugd.
Er waren in totaal 1266 deelnemers van het eerste tem het zesde leerjaar van de scholen; St. Rita, VBS De Wingerd Bavikhove, VBS Mariaschool, Stedelijke Basisschool Centrum, Hulste en Stasegem, Ter Gavers, VBS St Augustinus, VBS De Vleugel en VBS De Vreugde. Dank aan alle lopertjes voor hun inzet!
De uitslagen en foto’s kan je bekijken op onze website onder sportpromotie


Er wordt de leerlingen gevraagd hun fluohesje aan te hebben bij het toekomen op school en het verlaten van de school. Tot mijn genoegen merk ik dat de meeste leerlingen hiermee in orde zijn. 
Het zou nog fijner zijn als ook alle kleutertjes hun fluohesje aanhebben. Jong geleerd is oud gedaan. 

'Zin om een danske te placeren?' Hou dan alvast zaterdagavond 22 november vrij. Het oudercomité heet u van harte welkom. Kaarten kan u reserveren per mail
TDdevleugel@gmail.com

Er nog even aan herinneren dat er volgende week woensdag 8 oktober geen school is. Er is dan namelijk een pedagogische studiedag voor de leerkrachten van onze hoofdschool te Hulste en onze school samen.
De kleuterjuffen krijgen informatie over een godsdienstmethode voor kleuters en buigen zich over 'taal in het kleuter'. Dit alles met de bedoeling ons onderwijs verder te professionaliseren.
In het lagere zetten we de neuzen in dezelfde richting omtrent rapportering. Onze hoofdschool te Hulste springt mee op onze kar. Samen zetten we de puntjes op de i. 
We overlopen ook nog eens het sociogram online dat we elk jaar afnemen om de groepsstructuur van elke klas in kaart te brengen. We maken kennis met online vragenlijsten voor de hogere klassen die een hulp kunnen zijn bij het aanpakken van pestproblemen of die kinderen kunnen helpen inzicht te krijgen in hun eigen manier van handelen.

Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...