header.jpg
donderdag 3 september 2015

Vrijdag 4 september 2015 Commissaris Piv op bezoek in De VleugelCommissaris PIV

Try-out 5de en 6de leerjaar
 Kinderen hebben rechten !  Er is in Vlaanderen een kinderrechtencommissaris die er op toe ziet dat de rechten van de jongsten in onze samenleving worden gerespecteerd. Goeie zaak !

Maar... Rechten brengen plichten mee. Zijn kinderen bereid om niet alleen hun rechten op te eisen, maar ook hun plichten te vervullen ? Willen ze behandeld worden als volwaardige personen ? Kunnen ze dan ook om met kritiek ?

Met de Rechten van het Kind als losse insteek, gaat Piv als commissaris op zoek naar de kleine kantjes, de onhebbelijkheden en de irritante trekjes van kinderen en hij confronteert hen met hun eigen gedrag en hoe volwassenen dat ervaren. Herkennen ze zichzelf in de komische schets die commissaris Piv maakt ?

Of is hij te streng en gaan ze in de tegenaanval ? Dat kan, want Piv wil als stand-up comedian interactie met zijn jong publiek. Woord en wederwoord ! Maar het laatste woord is natuurlijk voor... commissaris Piv. Kunnen kinderen tegen een duw ? Het zal nodig zijn. Commissaris Piv is geen voorstelling voor doetjes en dutsen.

Piv probeert in deze voorstelling het begrip stand-up comedy zo puur mogelijk bij kinderen te introduceren. Natuurlijk is hij ook de rasverteller die vanuit zijn ervaringen in onderwijs en jeugdwerk perfect weet hoe kinderen zijn en hoe ze zich gedragen.

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...