header.jpg
woensdag 16 maart 2016

Nieuws

De lente zat er duidelijk in vorige week. Ideaal voor de fietstochten naar de sporthal in Harelbeke of Bavikhove. Nog eens dank hiervoor aan de bereidwillige ouders of grootouders om mee te begeleiden. De leerlingen konden het tijdens een trefbaltoernooi of netbaltoernooi opnemen tegen leeftijdsgenoten van andere scholen van onze scholengemeenschap. Een eervolle vermelding gaat naar de meisjes van het 6de leerjaar die een eerste plaats behaalden. Ook onze meisjes van het 5de mogen terecht trots zijn met hun beker voor de fairplay. 


Op vrijdag mochten de leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar hun fietsbehendigheid demonstreren op een uitgezet parcours op de speelplaats. Plezier verzekerd.


Diezelfde vrijdag kwam een delegatie van 'De Spie' de centjes in ontvangst nemen die we gespaard hadden dankzij de pannenkoekenverkoop en de winst op de verkoop van spelletjes door 'Kristalijn'. De opbrengst was iets meer dan eerder vermeld, nl. 625,20 cent. Aan de kinderen werd nog eens toegelicht waar deze centjes allemaal voor zullen gebruikt worden. Wie op de hoogte wil blijven van hun activiteiten kan terecht op hun facebookpagina.

In het kleuter dompelen de kinderen zich momenteel onder in het thema boerderij. Dit naar aanleiding van het thema van de jeugdboekenweek. Konijntjes mochten dieze week al de sfeer op school opsnuiven. Sfeerbeelden kan je alvast terugvinden op iedere klasblog.
Sommige lagere klassen hebben er al een uitstap naar een schrijver of naar een voorstelling op zitten in het kader van de jeugdboekenweek.
Bedrijvigheid alom op onze school. 

En dan nog heel erg fijn nieuws. De concessie omtrent het stukje grond naast onze groene speelplaats is 'rond'. Dankzij een welwillend gemeentebestuur zullen we dit stukje grond mogen gebruiken als speelterrein. De groendienst nam het stuk deze week onder handen, waarvoor onze dank.Giftige struiken of struiken met stekels werden verwijderd. Wij zorgen dankzij de gulle bijdrage van het oudercomité voor een omheining in kastanjehout en een dubbele poort die het stuk met onze speelweide zal verbinden. Ook het zicht voor de buurt zal hiermee verfraaien. 
Dankzij de steun van het oudercomité kunnen we ook een nieuw en degelijk kippenhok voorzien. Dit komt naast de klas van juf Sabine. Op die manier zullen we ook extra speelruimte creëren op de kleuterspeelplaats. 

Volgende week hopen we ook weer op ons voltallig personeel te kunnen rekenen. De griep hield huis in het 5de en 6de leerjaar. De rest van het team hield zich sterk. 

Tevens willen we ook nog vermelden dat het volgende week de laatste week is dat ouders de enquête kunnen invullen op onze website. Deze enquête is belangrijk voor ons. Ze heeft echter pas een juist beeld als zoveel mogelijk ouders ze invullen. Nu vulden slechts 33 gezinnen de enquête in. Onze school telt echter een 120-tal gezinnen. Dat is dus te weinig voor een correct beeld over onze school. Bij deze hier dus nog eens een warme oproep om ze in te vullen, waarvoor alvast onze dank.

Volgende week donderdag (en woensdag) zijn er oudercontacten voor het lagere. De leerlingen kregen een briefje mee naar huis.

En als laatste wil ik iedereen nog eens warm maken voor het trefbaltoernooi tvv van Broederlijk Delen. De leerlingen kregen deze week ook een briefje mee voor het Sober maal volgende week vrijdag.

Lentegroeten
beleidsondersteuner 
Joke Denys
Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...