header.jpg
maandag 22 januari 2018

Week tegen pesten

Elk jaar opnieuw krijgt pesten aandacht in de media en dit niet onterecht. We dienen er blijven aandacht voor te hebben. Ook bij ons op school vinden we het belangrijk dat kinderen zich goed voelen. 

Op school hebben we al jaren de afspraak dat leerlingen tegenover anderen moeten leren aangeven als ze iets niet fijn vinden (= weerbaarheid). 'Stop daarmee, ik heb dat niet graag'. Als de ander dan toch verder doet wordt de grens van plagen overschreden. Dan mag de leerling naar de leerkracht stappen om zijn/haar verhaal te doen.

Toch gebeurt het soms nog dat er iets gaande is waar we ons op school niet bewust van zijn of niet hebben opgemerkt. 
Daarom vragen we graag de medewerking van jullie als ouder om tijdig de leerkracht in te lichten als er iets aan de hand is, dit in samenspraak met je kind. Hoe korter we op de bal kunnen spelen, hoe beter voor het slachtoffer, maar ook voor de pester die vaak de impact niet beseft van wat hij/zij doet.

Als zoon of dochter met 4 bolletjes op de hand naar huis komt, dan hebben ze het in de klas over het 'manipest' gehad. Alle 4 de puntjes zijn even belangrijk. Hieronder vind je nog een brochure omtrent pesten. 

Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...