header.jpg
maandag 3 februari 2020

Nieuwsbrief week 3 februari 2020

Na een succesvol ontbijt op school in het eerste trimester, nu een succesvolle spaghettiavond. Onze zelfgemaakte spaghettisaus werd gesmaakt door de 304 gasten. Een record. 
Hierbij wil ik nog eens het oudercomité en in het bijzonder de werkgroep 'spaghettiavond' bedanken. De voorbereidingen waren dik in orde. Ook het team heeft zich ten volle ingezet om van deze dag en avond een succes te maken. Ook hen wil ik bedanken. 

Een warme oproep voor het volgende ...
De vrijdag voor de krokusvakantie mogen de kinderen zich verkleden (carnaval). Verkleedkledij is niet in elk huisgezin voorhanden. Je hebt nog verkleedkledij liggen dat te klein is en dat je toch zou weggeven? Je zou ons er een groot plezier mee doen. 
Op die manier kunnen we kinderen die niets hebben van thuis op school iets laten kiezen voor die dag. 


Vandaag stapten er 5 nieuwe peuters in. Dit brengt ons leerlingenaantal op 203 leerlingen. Het is de eerste keer dat we de kaap van 200 halen. Onze maximumcapaciteit is 240 leerlingen. 
Dit zal normaal gezien resulteren in extra uren volgend schooljaar. 

Een paar keer per jaar zitten de Harelbeekse scholen samen voor een overleg met het gemeentebestuur. 

We mogen dan vragen stellen aan de mobiliteitscommissie. We vroegen begin dit schooljaar extra zebrapaden in de straten waar we met onze schoolrij passeren.
Het antwoord is:

  • Negatief advies: Het biedt geen extra veiligheid voor de voetgangers omdat de gemiddelde wachttijd om over te steken niet groot is.
  • We liggen ook in een zone 30 en daar worden geen extra zebrapaden aangelegd.
Actie pamperbank
Van 16 mei tot 5 juni zal er een inzamelactie zijn via de scholen voor ongebruikte pampers. Deze pampers worden dan verdeeld onder mensen die het financieel moeilijker hebben.

Via het participatieplatform 'Hallo Harelbeke', werden de burgers opgeroepen om ideeën te posten. Er werden er 174 gepost. Eén daarvan betreft onze scholen. 
Men zou willen werken rond het afbakenen van schoolzones (zie voorbeeld op foto)  en het organiseren van wandelrijen.
Wandelrijen zijn rijen waarbij kinderen op vaste punten worden opgepikt door bijvoorbeeld een ouder. Dit om het drukke autoverkeer aan schoolpoorten te vermijden. 
Wie graag over deze items en andere willen helpen meedenken is welkom voor de verdere uitwerking op 11 maart om 19 uur in Het Spoor.

Ook nog even herinneren dat de bieb gesloten is van 23 maart tot begin april en dit omwille van omzetting naar nieuwe software. 

Met vriendelijke groeten,
beleidsondersteuner Joke Denys
Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...