header.jpg
vrijdag 13 november 2020

Vrijdag 13 november 2020

 


Een school is een gemeenschap. De mensen van het ondersteunend personeel zijn voor ons heel erg belangrijk. Terwijl de leerkrachten zich kunnen focussen op hun job, namelijk het onderwijzen, worden we voor alles errond ondersteund een gans team. 

We nemen voor een tweede keer afscheid van Christine, die zich vele uurtjes belangloos heeft ingezet voor onze school.  Ze blijft onze backup voor als iemand ziek valt van het middagteam. We zijn haar uitermate dankbaar dat ze een lange periode inviel wegens het tekort aan middagpersoneel. 

We verwelkomen een nieuw gezicht na deze verlengde herfstvakantie, Ellen Vanwest uit Kuurne. Ze versterkt ons middagteam en is het extra paar handen dat er mee voor zorgt dat onze school er netjes bijligt.

Bij deze ook een dikke merci aan Martin die als vrijwilliger klusjes voor onze school verzorgt. Zo kreeg ons slaapklasje zijn definitieve vorm (klik op foto voor meer foto's). Dank ook aan Liliane die een passende matras zocht, voor verduistering zorgde en kleurrijke kussens en lakentjes voorzag. 


Koekenverkoop

Maandag brengt iedereen die koekjes wil bestellen zijn bestelbon mee voor meester of juf. 
Wat moet betaald worden, komt op de factuur.

Nieuwjaarsbrieven

De leerlingen van het lagere die bijkomende nieuwjaarsbrieven wensen te bestellen, breng ook maandag hun formulier mee naar school. Ook dit komt op de factuur. 

Maaltijden

Nog niet elke ouder vulde de maaltijden in voor november (pagina praktisch)
Wie dit reeds invulde, het spreekt voor zich met wat voor deze week werd ingevuld, geen rekening wordt gehouden. 

Thema gezondheid

Volgende week starten we met ons schoolthema rond gezonde voeding. Er wordt hieromtrent nog info bezorgd door de werkgroep. In het kader hiervan wordt volgende week vrijdag in eigen klasbubbel een gezonde lunch voorzien. We bestellen soep voor alle leerlingen (tenzij er gemaakt wordt in de klas natuurlijk). Wie al een warme maaltijd noteerde, ook hier spreekt het voor zich dat we hier rekening mee houden en dit niet gefactureerd wordt. Er wordt ook geen middagtoezicht gerekend omdat we verwachten dat alle kinderen die dag op school blijven eten.

Covid_19

We starten terug op in code oranje (zelfde code als voor de vakantie). 
Er blijven dus voorlopig nog warme maaltijden aangeboden op school. 

In 5 en 6 vragen we de leerlingen om een mondmasker te dragen in de klas. In de andere lagere klassen laten we dit vrij. 

Op school staan de ramen constant op kiepstand. Dit voor de nodige ventilatie in de klassen. Dit zorgt er wel voor dat veel warmte uit de klas verdwijnt en het dus frisser is op school. In laagjes kleden is hier de beste manier om warm te blijven tijdens het stilzitten in de klas. 
Om te vermijden dat dit leidt tot een berg verloren voorwerpen die van niemand is, graag een naam op kledingstukken die uit kunnen! Alvast bedankt voor de medewerking. 

Beleidsondersteuner Joke DenysKalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...